Truffel Reizen

Een psychedelische reis

In een ceremoniële setting zorg ik voor veiligheid en geborgenheid zodat jij jouw proces kunt aangaan. Een Truffel reis is een innerlijke reis met psilocybine truffels die jou op een zachte manier naar binnen brengt en ontvankelijk maakt voor inzichten en zelfliefde. Een innerlijke reis maak je niet zomaar even tussendoor. Wanneer je de roeping voelt, je intentie zuiver is en je bereid bent je open te stellen voor de lessen die deze plantleraar jou aanreikt inclusief de integratie ervan, zal deze reis zorgen voor een ware transformatie. 

Wat zijn Truffels?

Magic truffels, of Psilocybine Truffles, zijn eigenlijk geen echte truffels maar sclerotia. Anders dan paddenstoelen groeien ze onder de grond, tussen de zwamdraden. Uit een stelsel van zwamdraden, ook wel een zwamvlok of mycelium, groeien normaal gesproken paddenstoelen, maar soms zijn de omstandigheden hiervoor niet optimaal. Op dat moment begint het mycelium sclerotia aan te maken, om voedingsstoffen op te slaan voor betere tijden. Omdat bepaalde paddenstoelen psilocybine aanmaken, wordt deze stof ook opgeslagen in de sclerotia, waardoor de zogenoemde truffels ontstaan.  

De psychoactieve effecten van Truffels worden veroorzaakt door psilocybine, die in het lichaam wordt omgezet in psilocine. Psilocine heeft invloed op het DMN (Default Mode Network) in onze hersenen. Dit zorgt ervoor dat hersengebieden op een andere manier gaan samenwerken en er nieuwe verbindingen worden gelegd. Hierdoor kun je nieuwe perspectieven krijgen op bepaalde thema’s en waardevolle inzichten opdoen. 

Het gebruik van truffels en paddenstoelen heeft eeuwenoude wortels over de hele wereld. Van Noord tot Zuid Amerika, van Algerije tot Scandinavië werden deze plantmedicijnen al gebruikt voor spirituele doeleinden. In de moderne tijd is het gebruik van truffels voornamelijk populair geworden vanwege hun potentieel voor therapeutisch gebruik. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat psilocybine therapeutisch potentieel heeft bij de behandeling van o.a. trauma, depressie, angststoornissen en verslaving.

Wil je deze innerlijke reis gaan maken?

Groepsceremonie

Een Truffel reis in een groep is een supermooie ervaring. Door het proces samen aan te gaan ontstaat verbinding en magie. De groepsceremonies faciliteer ik op verschillende fijne locaties en zijn altijd inclusief:

- 1 overnachting
- Vega maaltijden
- Ademsessie & sharing op dag 2

Bekijk alle data, locaties & de prijzen op de agenda-pagina.

Tip: Wanneer je graag in een klein en intiem groepje wilt reizen, zijn de ceremonies op de Veluwe aan te raden. Hier reis je met maximaal 2 andere participanten!

Privé ceremonie

Vind je het niet prettig om in een groep te te reizen? Dan bied ik de mogelijkheid voor een privé ceremonie. Dit is een dagceremonie en vindt plaats aan huis (of op een locatie in overleg).

Voor een ceremonie reserveer ik een hele dag, van 10:00u tot ca. 19:00u dit inclusief de voorbereiding/ kennismaking en de sharing. Deze tijd is een indicatie. De uiteindelijke duur is afhankelijk van de hoeveel tijd jij nodig hebt voor jouw innerlijke reis. Gemiddeld duurt de reis zelf 5 á 6 uur, maar er zijn altijd mensen die iets korter of juist iets langer reizen. Na afloop van de ceremonie serveer ik wat vers fruit en nemen we de tijd om rustig terug te komen en je ervaringen te bespreken.

Ceremonies zijn inclusief een intake en een telefonisch nazorg consult. De privé ceremonie is exclusief een ademsessie, deze kun je wel bijboeken.

Locaties Truffel Ceremonies

Jouw eerste plantceremonie? Dit is mijn werkwijze:

Stap 1: Aanmelden

Wanneer je je aan wilt melden voor een privéceremonie, ontvang je van mij per mail een intakeformulier. Deze is verplicht om in te vullen om jouw aanmelding in behandeling te kunnen nemen. Bij een positieve beoordeling (geen sprake van contra-indicaties) gaan we door naar stap 2. Aanmeldingen voor groepsceremonies lopen via Hipsy, hier wordt automatisch het intakeformulier meegestuurd, check de bijlage.

Stap 2: Kennismaking & intake

Mochten wij elkaar nog niet kennen, spreek ik je graag even telefonisch, wel zo persoonlijk! Graag hoor ik dan wat meer over je intenties om deel te nemen. En in het geval van een privéceremonie we kunnen wat praktische zaken afstemmen (datum, locatie, tijd etc). Mocht jij zelf vragen hebben, kun je die in dit gesprek ook aan mij stellen.

Stap 3: Voorbereiding

Zodra we alles hebben afgestemd ontvang je van mij per mail alle informatie met daarbij een schema voor je voorbereiding. Een plantceremonie doe je niet zomaar tussendoor. Het vraagt een bepaalde toewijding en hier hoort een goede voorbereiding bij. Zo kun jij het optimale uit je ceremonie halen. Let’s do this!
Let op, bij het boeken van een groepsceremonie wordt deze meteen meegezonden bij het intakeformulier.

Stap 4: Aftercare

Inmiddels hebben we de ceremonie gehad, maar ook na de ceremonie ben ik er voor jou. Je kunt zeker de dagen na je ceremonie nog met vragen zitten. Daarom bied ik 1 gratis telefonisch nazorg consult aan (ca. 30 min). Hier heb je de gelegenheid om je vragen te stellen of nog even je ervaringen te vertellen of even te sparren.

Tarieven Truffel Reizen

Voor privéceremonies aan huis zijn deze tarieven exclusief eventuele kilometertoeslag (binnen een straal van 15 km vanaf Etten-Leur worden geen extra kosten berekend).

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over Truffel Reizen. Deze lijst zal steeds aangevuld worden. Mocht je vraag er niet tussen staan, mail dan naar info@bloombreathwork.nl. Zo kan ik deze FAQ uiteindelijk steeds completer maken.

Na aankomst is er tijd om even te landen met een kopje thee en kennis te maken met mij en de andere deelnemers.  Wanneer we de ceremonie starten zullen we beginnen met een deelronde waar je jouw verhaal kunt delen en je intentie kunt inbrengen. Niets is verplicht, je hebt alle vrijheid om te delen en ook om niet te delen. Na de deelronde gaan we over naar het “smudgen”, dit is een reinigingsritueel, en het eten van de truffels.

De innerlijke reis duurt gemiddeld 4 tot 6 uur. Na afloop van de ceremonie serveer ik wat vers fruit en een lichte avondmaaltijd. 

Op dag 2 zullen we in de ochtend een ademsessie doen. Dit helpt enorm bij de integratie van je truffel reis. Hierna doen we weer een deelronde net als op dag 1. Dit is altijd een mooi en waardevol moment. Het met elkaar kwetsbaar kunnen zijn zorgt voor verbinding en steun.

Een ‘bad trip’ is een paniekreactie op hetgeen wat zich aandient tijdens je ceremonie. Om die reden is het ook ten zeerste aan te raden om enkel psychedelische middelen te gebruiken onder professionele begeleiding.

Een paniekreactie kan iedereen in bepaalde mate overkomen. Dit hoeft geen groot probleem te vormen, de begeleiding is er voor jou om je hier doorheen te helpen. Vaak zie je dat hier ook weer mooie inzichten uit ontstaan.

In sommige gevallen is het risico op een bad trip groter dan gemiddeld. Dit komt vaak in de screening al naar voren. In deze gevallen raden wij vanwege ieders veiligheid ook af om aan een ceremonie deel te nemen. Zie hiervoor ook het puntje ‘contra-indicaties’.

Dit hangt af van de medicatie die jij gebruikt.

Onderstaande medicatie kan niet gecombineerd worden met truffels:

 • Antidepressiva (SSRI)
 • Medicatie met MAOI, Benzodiazepines, Tramadol en Lithium.
 • Medicatie voor AD(H)D
 • Anitbiotica

Gebruik je momenteel (tijdelijk) medicatie die in deze lijst vermeld staat, kun je je niet aanmelden voor een ceremonie. Dit kan pas als je minimaal 2 weken deze medicatie niet meer gebruikt. 

Gebruik je medicatie die hier niet tussen staat? Dan willen wij een akkoord van jouw arts, specialist, behandelaar of apotheek dat jouw medicatie veilig gecombineerd kan worden met psilocybine.

*Ga nooit op eigen houtje afbouwen met medicatie! Overleg dit altijd met jouw arts/ behandelaar voor jouw eigen veiligheid en gezondheid.

In de volgende gevallen is deelname aan een truffel ceremonie uitgesloten:

 • Zwangerschap/ Borstvoeding
 • Epilepsie
 • Hartproblemen/ pacemaker
 • Hoge bloeddruk
 • Ernstige nierproblemen
 • Psychose/ Schizofrenie (of aanleg hiervoor)
 • Bipolaire stoornis
 • Borderline

Met de Truffel maak je een reis naar binnen om zo tot de kern van jezelf te komen. Wat het jou kan opleveren is afhankelijk van de intentie waarmee je de reis in gaat. Wanneer je je goed voorbereid hebt en respect hebt voor de spirits van het plantmedicijn kan het veel voor je betekenen:

 • Antwoorden op levensvragen
 • Je zielsmissie voelen
 • Universele liefde ervaren
 • Contact met je hogere zelf
 • Inzichten in patronen
 • Hulp bij keuzes maken
 • Diep vertrouwen
 • Verwerking van trauma
 • Rouwverwerking
 • Bevrijden van blokkades
 • Verbinding met innerlijk kind
 • Innerlijke heling
 • En nog zoveel meer..