Breathwork

De verbonden ademhaling

Een intense, therapeutische en transformerende vorm van ademwerk. De techniek heet ‘de verbonden ademhaling’ omdat je in een sessie circulair gaat ademen, wat wil zeggen dat je geen pauzes neemt tussen de in- en uitademingen. Dit veroorzaakt een reactie in de O2/CO2 balans en dit heeft o.a. invloed op de activiteit in je brein en je bewustzijn (maar het doet echt nog veel meer!). 

Naast alle gezondheidsvoordelen van ademwerk, zorgt deze specifieke techniek voor toegang tot je onderbewuste zelf. Dit deel van jezelf waar al jouw patronen liggen opgeslagen, je (beperkende) overtuigingen, conditioneringen en ook jouw trauma’s. Dit onderbewuste deel van jezelf is je besturingssysteem. Dit deel zorgt ervoor hoe jij je in het dagelijks leven gedraagt en voelt. Dus het heeft invloed op hoe jij reageert op oncomfortabele situaties, hoe je omgaat met je emoties, hoe jouw houding en gedrag is in relaties. Het beïnvloedt ook jouw levenslust, je energie, je mentale gezondheid en ga zo maar door. Het is dus onwijs belangrijk dat je inzicht gaat krijgen in dit onderbewuste deel van jezelf, om in het NU jouw problemen aan te pakken. Op deze manier kun je jouw leven transformeren van beperkend en op slot, naar vrij en open!

Wil je een ademsessie boeken?
Je hebt keuze uit de volgende opties.

Individuele sessie

Een 1-op-1 ademsessie bevat vooraf een intake-/coachgesprek waarin we jouw intentie of thema helder krijgen. Na de ademsessie is er ruimte om te evalueren. Tijdens de sessie combineer ik adem- en lichaamswerk. De sessie wordt ondersteund door gebruik van muziek.

Voor de sessie reserveer ik maximaal 2 uur. Dit is doorgaans ruim voldoende om tot mooie inzichten te komen en ook naderhand rustig bij te komen. Gemiddeld duurt een sessie minimaal 1,5 tot maximaal 2 uur.

Na deze sessie kun je eventueel verder gaan met het pakket van 3 vervolgsessies.

Adem traject

Merk je dat praten niet (meer) helpt voor jouw probleem? Wil jij nu echt op een dieper niveau aan de slag, op een lichaamsgerichte manier? Kies dan voor het Adem Traject. Dit is een lichaamsgericht coachtraject van ca. 3 maanden waarbij we elkaar elke 3 weken zien.

Week 1: Intake & ademsessie 1
Week 3: Sessie 2
Week 6: Sessie 3
Week 9: Sessie 4
Week 12: Sessie 5 & Evaluatie

De ervaring leert dat er gemiddeld 5 sessies nodig zijn om op een dieper niveau patronen te doorbreken of echt los te komen van emotionele blokkades. Uiteraard gaat dit samen met de integratie in je dagelijkse leven. In dit coachtraject krijg je hier hulp en advies bij. Elke sessie bevat een coachgesprek, adem- en lichaamswerk. Tussen de sessies door ben ik er voor je om je te helpen wanneer je even vastloopt.

duo

In een DUO sessie kun je samen met jouw partner, vriend(in) of familielid komen ademen. Een mooie manier om samen op een andere manier te verbinden. Samen ademen kan een relatie of vriendschap verrijken.
Een DUO sessie duurt ca. 2 uur.

Ademcirkel

Iedere maand is er de mogelijkheid om in een kleine groep te komen ademen. Op deze manier kun je met een lagere investering jouw ademwerk onderhouden. Ook is ademen in een groep een super krachtige ervaring. De verbinding die ontstaat in het energieveld draagt vaak positief bij aan ieders proces.
Een groepssessie duurt ca. 2 - 2,5 uur.

Tarieven 2023

Jouw eerste ademsessie? Dit is mijn werkwijze:

Stap 1: Voorbereiding

Wanneer je voor de eerste keer komt, ontvang je van mij een digitaal intakeformulier welke je (minimaal 48 uur) voorafgaand aan je ademsessie mag invullen. Hier kun je al het e.e.a. delen over jouw thema’s. Ook kan ik uit dit formulier opmaken of er sprake is van een contra-indicatie of bijzonderheden waar rekening mee gehouden dient te worden in de sessie. Mochten er vanuit mij vragen zijn n.a.v. jouw antwoorden neem ik nog even telefonisch contact met je op.

Stap 2: Kennismaking & intake

Het is tijd voor jouw ademsessie! Als je spanning voelt, weet dan dat je niet de enige bent, dit is helemaal oké. Voordat we beginnen, drinken we eerst een kopje thee, maken we kennis en bespreken we je intakeformulier. Het is fijn om helder te hebben met welke intentie je de sessie in gaat. Ook leg ik je alle praktische zaken uit m.b.t. de sessie. Dit gedeelte duurt max. 30 minuten.

Stap 3: Ademen!

Oké let’s do it! We starten met de verbonden ademsessie. Over het algemeen duur de gehele sessie ca. 45-60 minuten. De sessie bestaat uit een actief ademdeel (30-45 min) en een integratiedeel (ca. 15 min).

Stap 4: Aftercare

Na afloop van de ademsessie heb je de tijd om weer rustig “terug op aarde” te komen. Hoeveel tijd jij hiervoor nodig hebt, zal per keer verschillen. Misschien wil je gewoon even in stilte zijn, of voel je juist de behoefte om je ervaring te vertellen. Ik vind het belangrijk om hier ruimte aan te bieden voordat je weer naar huis gaat. 

Testimonials

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over ademwerk. Deze lijst zal steeds aangevuld worden. Mocht je vraag er niet tussen staan, mail dan naar info@bloombreathwork.nl. Zo kan ik deze FAQ uiteindelijk steeds completer maken.

Wanneer jij op minimaal 1 van onderstaande punten een JA voelt, is ademwerk voor jou geschikt:

 • Ik wil graag beter bij mijn gevoel komen.
 • Ik wil minder in mijn hoofd zitten en meer in contact zijn met mijn lijf.
 • Ik merk dat gesprekstherapie voor mij niet werkt. Ik wil graag een lichaamsgerichte benadering proberen.
 • Ik wil mezelf bevrijden van vastgezette emoties.
 • Ik wil graag meer inzicht in mijn belemmerende patronen.
 • Ik merk dat ik me continu opgejaagd voel en ik heb een oppervlakkige ademhaling.
 • Ik ben er klaar voor om mijn schaduwstukken aan te kijken.
 • Ik ben nieuwsgierig naar wat een ademsessie mij kan brengen.

Het is voor (bijna) iedereen, mits de juiste benadering, veilig om een ademsessie te volgen. Echter is het wel zo dat er indicaties zijn waarbij er aanpassingen nodig zijn. In sommige gevallen kan ik er ook voor kiezen om je door te verwijzen naar een andere ademtherapeut met specialisatie in jouw problematiek.

Contra-indicaties waarbij ik geen ademsessie met je doe:

 • Epilepsie
 • Ernstige hartproblemen/ pacemaker
 • Psychose / Schizofrenie (of aanleg voor)

 

In onderstaande gevallen is het wel mogelijk om een ademsessie bij mij te volgen, met de nodige aanpassingen:

 • Astma
 • Zwangerschap
 • Hoge bloeddruk
 • Cluster hoofdpijn/ Migraine

De adem is de poort naar jouw onderbewustzijn. Hier liggen o.a. jouw overtuigingen, patronen en trauma’s opgeslagen. Ademen is o.a. erg nuttig bij:

 • Inzicht krijgen op belemmerende patronen
 • Verwerken van trauma
 • Rouwverwerking
 • Loslaten van spanning
 • Emoties ruimte geven

 

Daarnaast helpt ademwerk bij het ruimte maken in jouw gehele ademhalingssysteem. Door een verkeerde manier van ademen (door bijv. langdurig stress) zet je je ademhalingssysteem vast. Hierdoor krijgen emoties geen ruimte met diverse (fysieke en mentale) klachten tot gevolg. Ademen schoont je hele lichaam op, op zowel fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Ademen zorgt ook voor:

 • Meer rust, ruimte in jezelf
 • Meer tevredenheid
 • Een betere / rustigere ademhaling
 • Meer zelfvertrouwen
 • Een krachtig gevoel (je neemt regie over jouw leven)
 • En natuurlijk nog zoveel meer!

Ben je klaar voor innerlijk werk?

Neem dan contact op!
Socials

© Bloom Breathwork 2023