Yoga Therapy

Wanneer rust jouw verlangen is..

Yoga als therapie? Ja dat kan!

Gedurende mijn eigen yoga pad de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat de verdiepende stijlen van yoga, zoals Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra een positieve rol kunnen spelen bij het herstel van o.a. burn-out, traumaverwerking, rouwverwerking, HSP-klachten, ADHD-klachten en depressie..

In mijn yogasessies zet ik het beste van deze yogastijlen in om jou een ultiem ontspannen en verdiepende ervaring te geven. Tijdens een sessie maak ik gebruik van o.a. muziek, klankheling, essentiële olie en professionele aanraking (met toestemming). De sessies zijn voor iedereen geschikt. Of je nu wel of geen yoga/meditatie ervaring hebt, blessures hebt, wel of niet flexibel bent, dat maakt allemaal niet uit. De houdingen bestaan enkel uit zittende en liggende houdingen en worden langer aangehouden. Er wordt gebruik gemaakt van o.a. kussens en dekens om je lichaam optimaal te ondersteunen. 

Tijdens een sessie leer je weer een veilige en liefdevolle band op te bouwen met jouw lichaam, zodat je kunt gaan ontspannen. De sessies zijn tevens een mooie aanvulling op reguliere therapie, innnerlijk werk of coachtrajecten.

Ben je geïnteresseerd in Yoga Therapy?

Privé sessie

Alle aandacht voor jou. We kunnen in deze sessie volledig op jouw persoonlijke thema's werken.

Je hebt keuze uit een sessie van 90 of 120 minuten. Speelt er momenteel veel in je leven en heb je behoefte aan een luisterend oor? Boek dan de XL sessie. Dan starten we met een coachgesprek van 30 minuten, gevolgd door de yogasessie.

En privé sessie is ook te boeken voor duo's, wanneer je graag met iemand samen komt.

Wil je een dieper en langdurig effect van de sessies? Boek dan het traject van 4 prive sessies, waarbij we elkaar 1 keer in de 2 weken zien.


Yoga Special

Yoga Specials duren ca. 2 uur en worden gegeven in groepsverband. In deze XL yogasessie begeleid ik jou naar een diepe ontspanning. Er worden 2 soorten specials gegeven:

RELAX & RESTORE
In deze sessie maken we gebruik van de herstellende kracht van Restorative Yoga. De ontspannen houdingen worden gemiddeld 10-20 minuten aangehouden om diep te zinken in je eigen lichaam en bewustzijn. De houdingen zijn erop gericht om jouw 'relaxation response' te activeren. Terwijl jij in de houdingen verblijft, zet ik datgene in wat dienend is voor jou om dieper te kunnen ontspannen. Denk aan: soundhealing, stilte, aroma, aanraking, mijn stem.

DEEPRELAX NIDRA SPECIAL
Bij de Deeprelax Nidra Special beginnen we met een voorbereiding in de vorm van Yin Yoga e/o ademwerk om vervolgens diep weg te zakken in de Yoga Nidra sessie. Yoga Nidra wordt ook wel "Yogic Sleep" genoemd. Hier herstel je op zeer diep niveau. Je zenuwstelsel komt maximaal tot rust. Er wordt beweerd dat 1 uur yoga nidra gelijk staat aan 4 uur diepe slaap!

De Yoga Specials zijn zeer aan te raden bij o.a.: stress, vermoeidheid, overprikkeling, burn out. Maar ook als je jezelf gewoon een heerlijk avondje ontspanning cadeau wilt doen.

De Yoga Specials worden ca. 1 x per maand gegeven.

Tarieven 2024

Wil je een Yogasessie boeken?

Een privé of duo sessie plan je zelf eenvoudig via mijn online agenda. Zodra ik je reservering binnen heb, zal ik deze bevestigen per mail met aanvullende informatie m.b.t. route en parkeren.