Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden van Bloom Breathwork, geregistreerd onder kvk nummer 76175103, gevestigd op Marathon 1, 4873  DX te Etten-Leur. Opgesteld op 1 april 2023.

1. BREATHWORK

1.1 Afspraak maken 

Een afspraak voor een ademsessie kan ingepland worden via de online agenda: www.calendly.com/bloombreathwork. Dit kan online tot maximaal 10 weken vooruit. Wil je verder vooruit plannen? Stuur dan even een mail. Voor een goede voorbereiding en zicht op eventuele contra-indicaties/ bijzonderheden, is bij een eerste sessie het invullen van een digitaal intakeformulier verplicht. Deze ontvang je per mail nadat je de afspraak hebt ingepland. 

1.2 Vervolgtraject
Een vervolgtraject kun je boeken na een eerste ademsessie inclusief intake. Een vervolgtraject bestaat uit 3 sessies en deze worden vooraf ingepland, advies is om de 2-3 weken, maar uiterlijk binnen 2 maanden.
Optioneel: Mocht blijken dat 3 sessies niet voldoende is kan dit traject uitgebreid worden met nog 2 sessies (de geldigheid van je traject wordt dan met 1 maand verlengd). 

*Bij het 10-weekse intensieve ademcoachtraject The Breathwork Journey is het niet nodig eerst een losse sessie te nemen. De uitgebreide intake is bij dit traject inbegrepen.

1.3 Betalingsvoorwaarden
Een ademsessie wordt altijd vooraf betaald. De factuur voor jouw losse sessie of traject dient minimaal 48 uur van te voren voldaan te zijn. Maak je een afspraak korter dan 2 dagen van te voren? Dan dient deze direct betaald te worden.

Een vervolgtraject dient vooraf volledig te worden voldaan, uiterlijk 2 dagen voor de eerste sessie van het traject.

Het intensieve 10-weekse ademcoachtraject kan indien gewenst in 2 termijnen betaald worden:
Het 1e deel betaal je uiterlijk 14 dagen voor de start van het traject, 2e deel in week 5. 

1.4 Annuleringsvoorwaarden
Het kan altijd gebeuren dat je je afspraak moet annuleren. Echter wordt er een groot tijdsblok voor je gereserveerd en gelden daarom de volgende annuleringsvoorwaarden:

Losse sessies

Je kunt een losse ademsessie kosteloos annuleren tot 48 uur van te voren. Indien je de factuur nog niet hebt betaald, vervalt hiervoor de betalingsverplichting. Indien je de factuur al wel hebt betaald, ontvang je 100% restitutie.

Bij annulering binnen 48 uur van te voren, kan een sessie kosteloos worden verplaatst naar een andere datum, uiterlijk binnen 1 maand. Er wordt geen geld meer terugbetaald.

Bij annulering binnen 24 uur kan de sessie niet meer worden verplaatst en wordt er geen geld terugbetaald.

Vervolgtraject
Tot 48 uur voorafgaand aan de eerste sessie kun je het gehele traject nog annuleren, met 100% restitutie.

Binnen 48 uur voorafgaand aan de eerste sessie is het niet meer mogelijk het gehele traject te annuleren. De eerste sessie zal in dit geval in rekening worden gebracht. Hiervoor wordt het bedrag berekend van 1 losse ademsessie. Deze sessie kan dan nog wel plaatsvinden indien gewenst.

Tot uiterlijk 24 uur van te voren is het mogelijk je afspraak te verplaatsen naar een andere datum, binnen 1 maand. 
Binnen 24 uur komt de sessie te vervallen. De sessie kan niet worden ingehaald of terugbetaald.

Wanneer het traject is gestart, kunnen er bij annulering geen sessies worden terugbetaald of verrekend. Een vervolgtraject is persoonsgebonden en kan dus niet worden overgedragen.

Intensieve 10-weekse traject The breathwork Journey

I.v.m. de voorbereidingen en de grote tijdsinvestering kan dit traject tot uiterlijk 14 dagen vóór de start van het traject kosteloos in zijn geheel worden geannuleerd.

Bij annulering binnen 14 dagen wordt er 25% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen wordt er 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Afzonderlijke afspraken verplaatsen kan tot uiterlijk 24 uur van te voren o.b.v. beschikbaarheid.

1.5 Groepssessies

Maandelijks wordt er een ademsessie in kleine groep aangeboden (ademcirkel). Inschrijven hiervoor kan via www.momoyoga.com/bloombreathwork of via mail of whatsapp. Voor deze sessies zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing zoals genoemd onder EVENTS 4.2.

2. YOGA

2.1 Afspraak maken Privé of DUO sessie

Een afspraak voor een privé of DUO sessie kun je inplannen via de online agenda www.calendly.com/bloombreathwork.

2.2 Small Group Sessie reserveren

Inschrijven voor een Small Group sessie kan via www.momoyoga.com/bloombreathwork

2.3 Annuleren
Een privé of DUO sessie kan kosteloos worden geannuleerd tot 48 uur van te voren. 100% restitutie is mogelijk.
Tot 24 uur van te voren kan de sessie alleen verplaatst worden naar een andere datum, binnen 1 maand. Er is geen restitutie mogelijk.
Bij annulering binnen 24 uur kan de sessie niet meer worden verplaatst en er wordt geen geld terugbetaald.

Een Small Group sessie kun je kosteloos annuleren tot 24 uur van te voren. Dit betekent dat je de sessie op een later moment kunt inhalen. Restitutie is niet mogelijk. Bij annulering binnen 24 uur kun je de les niet meer op een later moment inhalen.

2.4 Betaling

Privé en DUO sessies kunnen terplekke worden betaald via pin/ cash. Of achteraf via factuur (binnen 7 dagen).

Small Group sessies betaal je vooraf online via iDEAL. Het tegoed koop je via Momoyoga, waar je jezelf ook inschrijft op de sessie(s).

3. PLANTCEREMONIES

3.1 Aanmelden voor een ceremonie

Wanneer je een afspraak wilt maken voor een privé- of groepsceremonie kun je me een email of een Whatsapp bericht sturen. Ik stuur je dan een screeningformulier om te bepalen je in aanmerking komt om deel te nemen aan een ceremonie. Hierna neem ik contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

Wanneer je wilt deelnemen aan een groepsceremonie kun je ook direct het aanmeldformulier invullen. De link vind je op mijn website (zie agenda) of op Instagram in de link in bio. Hierna neem ik contact met je op.

3.2 Screening & intake

Om de veiligheid voor zowel deelnemer(s) als begeleider(s) te kunnen waarborgen, zal bij iedere ceremonie een intake plaatsvinden. Ook zal er van je gevraagd worden een gezondheids- en toestemmingverklaring te tekenen. 

Contra-indicaties

Wanneer er sprake is van de volgende gevallen is deelname uitgesloten:

 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Epilepsie
 • Hartziekte/ Pacemaker
 • Hoge bloeddruk
 • Psychische aandoeningen (Bipolair, Psychose, Schizofrenie, Borderline)
 • Gebruik van bepaalde medicatie kan een contra indicatie vormen (denk aan o.a. antidepressiva, slaapmedicatie, ADHD medicatie). Wees altijd eerlijk over je medicatiegebruik op het intakeformulier! Ga nooit zelf experimenteren met afbouwen en doe dit altijd in overleg met je arts.
 
3.3 Betaling
Om je deelname aan de ceremonie te bevestigen betaal je bij het moment van boeken een aanbetaling van € 50,00. Deze aanbetaling is niet-restitueerbaar bij annulering. Dit bedrag dekt dan de intake- en administratiekosten. Het resterende bedrag dient uiterlijk 1 week voor de ceremonie voldaan te zijn.
 

3.4 Annuleren

Vanwege de voorbereidingen voor zowel deelnemer(s) als begeleider(s) gelden de volgende annuleringsvoorwaarden. Hierop zijn helaas geen uitzonderingen mogelijk.

Privé / DUO ceremonie:
 
> 3 weken
Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 3 weken van te voren. Restitutie is mogelijk (m.u.v. de aanbetaling van € 50,00).
< 3 weken
Bij annulering binnen 3 weken is restitutie niet meer mogelijk. De ceremonie kan indien gewenst kosteloos verplaatst worden naar een andere datum, uiterlijk binnen 2 maanden vanaf de oorspronkelijke datum.
< 1 week
Bij annulering binnen 1 week is restitutie en kosteloos verplaatsen niet meer mogelijk.

Groepsceremonie:
 
> 4 weken
Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 4 weken van te voren. Restitutie is mogelijk (m.u.v. de aanbetaling van € 50,00).
< 4 weken
Bij annulering binnen 4 weken wordt er geen geld meer terugbetaald
 
Bij annulering van een groepsceremonie is kosteloos verplaatsen naar een andere datum niet mogelijk.
 
4.  EVENTS
Onder events vallen:
 • Ademcirkels
 • (Yoga)Specials
 • 1-daagse Retreats
 • Meerdaagse Retreat


4.1 Aanmelden / boeken

De procedure van aanmelden/ boeken zal per event worden gecommuniceerd.

4.2 Annuleringsvoorwaarden

Standaard gelden onderstaande annuleringsvoorwaarden (tenzij anders aangegeven bij het betreffende evenement).

Het volledige inschrijfgeld dient altijd vooraf betaald te worden. Jouw aanmelding is pas definitief wanneer de betaling is voldaan. Wanneer de deelnemer niet deelneemt aan het event, ongeacht de reden, wordt er geen geld terugbetaald. Wel is er een mogelijkheid om iemand anders in jouw plaats te laten deelnemen. Deze persoon is iemand die jij zelf aandraagt. Terugbetaling van inschrijfgeld wordt dan door deelnemer zelf geregeld met de vervanger. Indien vanuit de wachtlijst direct jouw plaats kan worden opgevuld, kun je ook jouw inschrijfgeld terugkrijgen.

Bij meerdaagse retraites (zoals het Awareness Weekend) worden de annuleringsvoorwaarden die van toepassing zijn op de betreffende retraite apart vermeld op het aanmeldformulier.