Plantmedicine

Een innerlijke reis

Binnen BLOOM verzorg ik privé- & groepsceremonies met Magic Truffels of ChocoBliss. Dit zijn psychedelische plantmedicijnen die jou helpen om meer in verbinding te komen met jezelf, de ander en het grote geheel. In een ceremoniële setting zorg ik voor veiligheid en geborgenheid zodat jij jouw proces kunt aangaan. Het is een reis die jou op een zachte manier meer naar binnen brengt en ontvankelijk maakt voor inzichten en zelfliefde. Een innerlijke reis maak je niet zomaar even tussendoor. Wanneer je de roeping voelt, je intentie zuiver is en je bereid bent je open te stellen voor de lessen die de planten jou leren en de integratie ervan, zal deze reis zorgen voor een ware transformatie. Laat je gidsen door de heilige planten!

De helende kracht van psychedelica.

Al sinds de jaren ’60 wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar het therapeutisch inzetten van psychedelica bij o.a. traumaverwerking en depressie. Helaas was er de decennia erna, ongeacht mooie resultaten, nog steeds weinig aandacht voor in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Er werden zelfs planten verboden en kwamen op lijst 1 van de Opiumwet. Gelukkig zien we nu dat er steeds meer aandacht komt voor deze helende planten die de natuur ons biedt, ook vanuit de wetenschap. Dat is een hele goede ontwikkeling! Mocht je hier graag wat meer over willen weten, zijn de documentaires “How to change your mind”, “Magic Medicine” en “Fantastic fungi” interessant om te kijken. Deze zijn allemaal op Netflix te bekijken.

Hoe werkt het precies?

Magic Truffels en Magic Mushrooms bevatten de stof psilocybine. Bij gebruik van paddenstoelen of truffels, wordt de psilocybine in jouw lichaam omgezet naar psilocine. Psilocine is een stof die sterk lijkt op onze lichaamseigen neurotransmitter serotonine. Serotonine is een chemische boodschapper met belangrijke rollen in onze hersenen en spijsverteringsysteem. Vanwege de gelijkenis met serotonine kan psilocine binden aan receptoren die eigenlijk bedoeld zijn voor serotonine. Doordat de psilocine inhaakt op de serotonine receptoren gaan de hersenen op een andere manier werken. De hersenactiviteit van ons “default mode netwerk” (DMN) wordt verminderd, wanneer men onder invloed is van psilocine. Het DMN is de samenwerking tussen verschillende hersengebieden die jouw onbewuste en vastgeroeste patronen en gedragingen aansturen en in stand houden. Doordat de activiteit vermindert, kunnen deze hersengebieden vrijer gaan communiceren. Psilocine stimuleert het aanmaken van nieuwe vertakkingen en verbindingen in de hersenen, zodat je tijdens een reis dingen vanuit een nieuw perspectief kan gaan zien. Hierdoor kun je patronen doorbreken en transformeren

Wil je een plantceremonie boeken?
Je hebt keuze uit de volgende opties.

Privé ceremonie

Een privé ceremonie vindt plaats aan huis en is te boeken voor maximaal 2 personen. De eindtijd is altijd een indicatie, het kan ook later worden. Het is uiteindelijk afhankelijk van hoeveel tijd jij nodig hebt voor jouw innerlijke reis. Gemiddeld duurt de reis zelf tussen de 4 en 6 uur. Na afloop van de ceremonie serveer ik wat vers fruit/ gezonde snacks en nemen we de tijd om rustig terug te komen en je ervaringen te bespreken.

Dagceremonie: 10:00 - ca. 17:00 uur
Avondceremonie: 16:00 - ca. 23:00 uur

Tip: Je kunt je ceremonie uitbreiden met een Breathwork sessie die we bijvoorbeeld 1 of 2 dagen na je ceremonie inplannen. Dit helpt vaak enorm met je integratie!

2-daagse Groepsceremonie

Regelmatig bied ik plantmedicijn ceremonies aan in groepsverband op fijne en unieke locaties in de natuur. Deze groepsceremonies zijn allen inclusief:
- 1 overnachting
- Maaltijden
- Ademsessie & sharing op dag 2

Bekijk alle data, locaties & de prijzen op de agenda-pagina.

Tip: Wanneer je graag in een klein en intiem groepje wilt reizen, zijn de ceremonies op de Veluwe aan te raden. Hier reis je met maximaal 3 personen. Op de andere locaties reis je met een wat grotere groep (ca. 6-8 personen).

Jouw eerste plantceremonie? Dit is mijn werkwijze:

Stap 1: Aanmelding & Screening

Wanneer je je aanmeld voor een ceremonie, ontvang je van mij een screeningformulier. Deze is verplicht om in te vullen om jouw aanmelding in behandeling te kunnen nemen. N.a.v. jouw antwoorden bepaal ik of je in aanmerking komt om deel te nemen aan een ceremonie. Bij vragen neem ik telefonisch contact met je op. Indien er geen bijzonderheden uit de screening komen, gaan we door naar stap 2.

Stap 2: Kennismaking & intake

Mochten wij elkaar nog niet kennen, spreek ik je graag even telefonisch, wel zo persoonlijk! Graag hoor ik dan wat meer over je intenties om deel te nemen. En in het geval van een privéceremonie we kunnen wat praktische zaken afstemmen (datum, locatie, tijd etc). Mocht jij zelf vragen hebben, kun je die in dit gesprek ook aan mij stellen.

Stap 3: Voorbereiding

Zodra we alles hebben afgestemd ontvang je van mij per mail alle informatie met daarbij een schema voor je voorbereiding. Een plantceremonie doe je niet zomaar tussendoor. Het vraagt een bepaalde toewijding en hier hoort een goede voorbereiding bij. Zo kun jij het optimale uit je ceremonie halen. Let’s do this!

Stap 4: Aftercare

Inmiddels hebben we de ceremonie gehad, maar ook na de ceremonie ben ik er voor jou. Je kunt zeker de dagen na je ceremonie nog met vragen zitten. Daarom bied ik 1 gratis telefonisch consult aan (ca. 30 min), binnen 2 weken na je ceremonie. Hier heb je de gelegenheid om je vragen te stellen of nog even je ervaringen te vertellen of even te sparren.

Tarieven privé ceremonie

Deze tarieven zijn exclusief eventuele kilometer toeslag (binnen een straal van 15 km vanaf Etten-Leur worden geen extra kosten berekend).

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over plantmedicijnen. Deze lijst zal steeds aangevuld worden. Mocht je vraag er niet tussen staan, mail dan naar info@bloombreathwork.nl. Zo kan ik deze FAQ uiteindelijk steeds completer maken.

Een ‘bad trip’ is een paniekreactie op hetgeen wat zich aandient tijdens je ceremonie. Om die reden is het ook ten zeerste aan te raden om enkel psychedelische middelen te gebruiken onder professionele begeleiding.

Een paniekreactie kan iedereen in bepaalde mate overkomen. Dit hoeft geen groot probleem te vormen, de begeleiding is er voor jou om je hier doorheen te helpen. Vaak zie je dat hier ook weer mooie inzichten uit ontstaan.

In sommige gevallen is het risico op een bad trip groter dan gemiddeld. Dit komt vaak in de screening al naar voren. In deze gevallen raden wij vanwege ieders veiligheid ook af om aan een ceremonie deel te nemen. Zie hiervoor ook het puntje ‘contra-indicaties’.

Dit hangt af van de medicatie die jij gebruikt.

Onderstaande medicatie kan niet gecombineerd worden met truffels en chocobliss:

 • Antidepressiva (SSRI)
 • Medicatie met MAOI, Benzodiazepines, Tramadol en Lithium.
 • Medicatie voor AD(H)D
 • Anitbiotica

 

Gebruik je momenteel (tijdelijk) medicatie die in deze lijst vermeld staat, kun je je niet aanmelden voor een ceremonie. Dit kan pas als je minimaal 2 weken deze medicatie niet meer gebruikt. 

Gebruik je medicatie die hier niet tussen staat? Dan vragen wij een schriftelijk document van jouw arts, behandelaar of apotheek dat jouw medicatie veilig gecombineerd kan worden met psilocybine.

*Ga nooit op eigen houtje afbouwen met medicatie. Overleg dit altijd met jouw arts/ behandelaar voor jouw eigen veiligheid en gezondheid.

In de volgende gevallen is deelname aan een truffel- of Chocobliss ceremonie uitgesloten:

 • Zwangerschap/ Borstvoeding
 • Epilepsie
 • Hartproblemen/ pacemaker
 • Hoge bloeddruk
 • Ernstige nierproblemen
 • Psychose/ Schizofrenie (of aanleg hiervoor)
 • Bipolaire stoornis
 • Borderline

Door truffels of chocobliss maak je een reis naar binnen om zo tot de kern van jezelf te komen. Wat het jou kan opleveren is afhankelijk van de intentie waarmee je de reis in gaat. Wanneer je je goed voorbereid hebt en respect hebt voor de spirits van het plantmedicijn kan het veel voor je betekenen:

 • Antwoorden op levensvragen
 • Je zielsmissie voelen
 • Universele liefde ervaren
 • Contact met je hogere zelf
 • Inzichten in patronen
 • Hulp bij keuzes maken
 • Diep vertrouwen
 • Verwerking van trauma
 • Rouwverwerking
 • Bevrijden van blokkades
 • Verbinding met innerlijk kind
 • Innerlijke heling
 • En nog zoveel meer..